fbpx Skip to content
speels

Welkom bij ons eerste blog!

WOONTRENDS VAN NU

Wij passen onze collecties regelmatig aan met nieuwe producten, nieuwe helden zoals wij ze noemen. Onze inspiratie daarvoor komt mede vanuit de woonbeurzen die we bezoeken, zo waren wij afgelopen maart bij de MOM beurs in Parijs, waar wij (zoals elk jaar) weer een hoop nieuwe trends hebben gespot die antwoord geven op wat er in de wereld gaande is. Daarbuiten volgen wij trendwatchers in de industrie om te kunnen inspelen op wat komen gaat, INretail is een vast referentiekader voor ons v.w.b. de huidige en komende tijdsgeest. Graag delen wij met jullie een samenvatting van onze bevindingen rond de woontrends van nu.
Meer dan twee jaar alleen in en om het huis leven leert ons het belang van een fijne leefplek en laten we wel zijn, de meeste ruimtes zijn wel toe aan een (kleine) make-over toch?
Centraal in vrijwel alle trends zijn de afgeronde vormen, organische vormen, zacht, warm, gezellig, natuurlijk en comfortabel. Precies wat je nodig hebt nu het drukke leven weer begint. Je ziet het terug in diverse producten zoals vazen, krukjes en kussens. Neutraal en daardoor heel goed te combineren in elk interieur. Een echte must-have dus.

SEREEN

Ronde lijnen, pastels en grafische dessins uit de natuur ontmoeten elkaar. Alles even aaibaar, zachte materialen waarmee je in een handomdraai je interieur een chique upgrade geeft bijvoorbeeld als kussen, poef, of statement stoel van grof gebreid wol. Een luxe en rustgevende binnenruimte, waarbij het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren centraal staat.

Hoe voelt het?
Ontspannen, genieten, rustgevend, verwennen, opgeruimd en helder.De materialen zijn natuurlijk en waar mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk. Tegelijkertijd hebben ze een luxe en kwalitatieve uitstraling, denk bijvoorbeeld aan glad hout, linnen, kurk, gekleurd glas, transparant textiel, fijn leer, boucle, suède en fluweel.

Welke kleuren zie je?
Pastel heeft de overhand, vooral zachte vergrijsde pasteltinten voor accessoires. Deze pasteltinten worden gebruikt in kleuroverlopen en op transparante materialen. Door het natuurlijke materiaalgebruik lopen de tinten van licht naar donker.

 

SENTIMENT

De veranderingen van de huidige tijd zorgen voor een verlangen naar hoe het was, nostalgie, een combinatie van oud & nieuw, retro maar dan van nu. Je omringen met producten en materialen die een bekend en vertrouwd gevoel geven. Een modernistische look met klassieke invloeden waar we oude herkenbare iconen herleven in een eigentijdse vormgeving, zoals de rookstoel, het dressoir of het bureau.

Hoe voelt het?
Luxe, retro, vertrouwd, herkenbaar, modern en elegant. We zien franjes en print, een contrast van organisch en grafisch, aaibaar en harig versus ruw en geribbeld, dat maakt deze trend zo inspirerend. Qua materialen is er marmer in verschillende kleuren, geglazuurd keramiek, fluweel, zijde, imitatiebont, luxe hout zoals walnoot, geslepen glas, goud, messing en koper.

Welke kleuren zie je?
Het kleurgebruik is krachtig. Opvallend is het duidelijke kleurpalet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Door toevoeging van roze en fris mintgroen wordt dit traditionele kleurgebruik nieuw leven ingeblazen. Goud maakt de elegante uitstraling van deze kleurkaart compleet.

 

SPEELS

Plaats, tijd, functie en realiteit lopen steeds meer door elkaar. Denk aan wonen en werken in één huis, het in elkaar schuiven van stad en natuur, van binnen en buiten. Daarnaast een nieuwe fase waarbij het internet een 3D beleving wordt: Metaverse, en is er steeds minder verschil tussen de echte en de online wereld.  Met kamerschermen en multifunctionele meubels worden ruimten handig omgevormd naar
verschillende functies, zo zien we ook op muren en bij wand- en vloerdecoratie vlakken ontstaan die over elkaar lijken te vallen. Er wordt gespeeld met effecten die het gevoel geven dat er meer ruimte is dan alleen het fysieke oppervlak.

Hoe voelt het?
Gelaagd, multifunctioneel, inklapbaar-uitklapbaar, vindingrijk en  ruimtebesparend. De materialen zijn glad en onuitgesproken waardoor het product of de ruimte een extra dimensie krijgt, tegenstellingen combineren, beide kleuren mixen, zoals in een schaakbord of dierenprint. 

Welke kleuren zie je?
De kleuren zijn bewust licht en donker, warm en koud en fel en vergrijsd. Door deze kleurcontrasten te gebruiken in een setting wordt deze ruimtelijker. Zwart en wit is hier het klassieke duo die het overal goed doet, een perfecte basis.

 

VOLGENDE KEER

Lees in onze volgende Blog meer over Sustainability – hét thema van Salone del Mobile 2022 in Milaan waar wij van 9-12 juni zullen zijn om nog meer inspiratie op te doen.
Wist je dat er alleen al in Hong Kong twee ton kleding wordt verspilt per dag. Er moet dus iets veranderen, een positieve ontwikkeling is dat veel bedrijven klimaatverandering serieus nemen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid, zowel op het gebied van productie als communicatie. Meer lokaal en verantwoord dus en dit resulteert in circulaire producten zoals nieuwe bouwmaterialen, we kunnen niet wachten om jullie hier meer over te vertellen.

Tot snel?

  • Bronnen: Maison&Objet, INretail, Design Seeds

Deel bericht

Meer berichten

Blog 3: Mode als inspiratie

MODE ALS INSPIRATIE DEZE INDIAN SUMMER Afgelopen September, zoals elk halfjaar, was er weer de Amsterdam Fashion Week, het evenement voor de modeliefhebber, waar gevestigde

Winkelmand